Tenk smart og kreativt når du skal gi bort gaver. Det er selvfølgelig smart å gi noe nyttig som kan vare, men det er enda bedre å kombinere nytte med fornøyelse.

Der en termos er en nyttig gave som kan brukes i lang tid, appellerer den ikke akkurat til kjødets lyster, noe som for eksempel en konfekteske gjør. Gir man en gave som er nyttig og en som gir nytelse, har man en god kombinasjon. Et treningssenter har nytte av å få drikkeflasker i gave, men det skader heller ikke å slenge på en pose godteri for lystens skyld.

Husk dog at godteriet bør være en ekstra gave, altså noe som kommer i tillegg til drikkeflasken, som er den primære gaven. Det er tross alt drikkeflasken som er mest relevant for treningssenteret, og som viser at du har gjort gaven personlig. En konfekteske eller en pose godteri med trykk alene, ville sett ut som en standardisert gave, og mottaker kan få inntrykk av at det er noe din bedrift gir til alle.

Bare fornøyelse strekker ikke til

En ekstra gave som er mindre praktisk nyttig, men smaker godt er noe man gir for å ta brodden av den hovedgaven, som til tross for å være nyttig og brukbar over lenger tid, kan oppfattes som kjedelig. I hvert fall med mindre den suppleres med en tilleggsgave som smaker godt. En ellers kjedelig men nyttig gave vil i større grad settes pris på hvis den krydres med noe mer spennende og mindre sunt. Som Mary Poppins sa: “Just a spoonful of sugar helps the medicine go down in the most delightful way!”

En annen grunn til at man bare bør gi spiselige gaver sammen med gaver som varer, er fordi at midlertidigheter som godteri ikke kan fungere som langvarig og omvandrende reklame for bedriften. Det kan derimot en drikkeflaske eller termos med trykk.